CURATAREA COLONULUI ASIGURA O VIATA LUNGA

    Pentru multi oameni, punerea in discutie a acestui aspect poate fi jenanta, astfel incat primul gand te poate indemna sa eviti subiectul. Insa, aproximativ 77% din imbolnaviri si boli se datoreaza unui colon murdar. Boala isi are originea la nivelul intestinelor, dar si sanatatea incepe tot de acolo.
    Intestinul gros este ca o „conducta de canalizare” prin care trec diverse deşeuri de excretie ce se depun in timp pe peretii si in incretiturile colonului. De aceea, acesta are nevoie de o curăţire periodica. Unele depuneri stau in colon ani de zile si reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea parazitilor intestinali. Toxinele rezultate din excremente si din moartea parazitilor intestinali trec prin peretele intestinului gros si patrund astfel in sange, cu efecte foarte daunatoare asupra sanatatii organismului. Constipaţia, gazele, balonările, crampele, paraziţii, dureri de stomac, oboseala cronică şi problemele digestive, toate pot fi cauzate de necurăţirea intestinului gros si de invazia unor bacterii parazite, a viermilor intestinali si a Candidei. In plus, poate fi grav afectat si sistemul imunitar.

    Colonul nu este doar un tub lung care serveste la eliminarea reziduurilor. Functia lui esentiala este aceea de a trimite in organism, prin peretii colonului, apa, vitaminele si mineralele din alimente. Daca peretii sunt blocati, acesti factori nutritivi nu ajung niciodata la destinatie. 
    Intestinele pot depozita o cantitate mare de materie partial digerata in stare de descompunere (putrefactie), chiar si medicamente sau alte chimicale toxice, decenii la rand. O persoana obisnuita acumuleaza in colon dea lungul anilor, intre 2,5 si 11 kilograme de reziduri metabolice. Acestea sunt straturi inchegate de mucus intarit, amestecate cu materie fecala, avand denumirea de placa mucoida. La temperatura de 37 grade Celsius (temperatura corpului) placa incepe sa intre in descompunere raspandind toxine si otrava in circuitul sanguin si implicit in tot corpul, cauzand diferite boli si chiar decesul.


    Exista acumulari de reziduri metabolice in colon daca, mai multi ani la rand, alimentatia a fost compusa din:
- carne, prajeli si grasimi animale
- mancare incalzita la microunde
- medicamente (antibiotice)
- chimicale toxice (din produse alimentare cu E-uri: coloranti, conservanti, arome, etc)
- metale grele (din cereale, legume sau fructe tratate cu ierbicide si pesticide)

    La acestea se adauga lipsa de exercitii fizice si miscare, un stil de viata sedentar si stresul, precum si perturbarea organismului datorita radiatiilor electromagnetice provocate de calculatoare, telefoane mobile, masini, aparate electrice, etc. 
    Stresul si furia determina organismul sa se contracte si sa devina incordat; acest fapt intarzie sau opreste eliminarea si instaleaza constipatia. Exercitiile fizice stimuleaza peristaltismul intestinal si ajuta la inlaturarea toxinelor din colon.

    Datorita unei alimentatii gresite, a mancarii bogate in amidon, preparate excesiv si cu multe proteine (cartofi prajiti, carne, salam, parizer), pe intestinul gros ramane o pelicula de materii fecale numita "zgura". Totodata, in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie. Ambele procese dauneaza organismului. S-a dovedit ca un intestin "infundat" si otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. Parul grizonat, ridurile si insomnia, specifice de la o anumita varsta, apar datorita absorbtiei deficitare a proteinelor si mineralelor la nivelul intestinului. Daca adultii ar avea colonul la fel de curat ca al nou-nascutilor, aceste probleme si multe altele, ar disparea.

    Spre 40-45 de ani intestinul este supraincarcat din cauza depunerilor, se intinde si incepe sa apese pe organele adiacente (ficat, vezica biliara etc.). Aceasta situatie este si una din cauzele pentru care, la aceasta varsta, apare tendinta de burta. Chirurgii au constatat ca 70% din intestinele operate au depuneri pietrificate cu materii fecale, paraziti si mucegai. Acestea sunt ca un horn de soba ce necesita curatire totala.

    „Sanatatea colonului pune accentul pe prevenire. Este cel mai important pas in mentinerea sau recapatarea sanatatii vitale. Daca sistemul de canalizare al casei tale este blocat, atunci este afectata intreaga casa. Ar trebui ca lucrurile sa stea altfel in cazul organismului tau!” – Norman Walker, doctor in stiinte, expert in domeniul sanatatii, stins din viata la varsta de 109 ani.

    Daca vrei sa traiesti o viata lunga si sanatoasa, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te asiguri ca ai un colon curat si sanatos. Un colos sanatos este si garantia unui ficat mai sanatos.
    Datorita stilului de viata modern, este aproape sigur ca ai un colon "murdar" si plin cu toxine. De fapt, un colon cu probleme este sursa a multor boli: indigestie, raceli frecvente, dureri de cap frecvente, respiratie urat mirositoare, scaun urat mirositor, oboseala, crestere in greutate, burta proeminenta, constipatie, gaze si balonare, probleme ale pielii, eruptii, sindromul colonului iritabil, hemoroizi, infectie cu Candida, depuneri albicioase pe limba.

Retete si diete naturiste pentru curatarea colonului

Dietă cu fibre vegetale (prebiotice) - Se renunţă la produsele care reţin toxinele în organism şi nu le permit să iasă liber: produse de patiserie (prăjituri, pâine albă), lapte, peşte, carne. Acestea se scot din meniul zilnic şi se înlocuiesc cu fructe, legume şi sucuri proaspete, nuci, alune, cereale integrale, ceaiuri din plante şi apă de izvor. 

    O dieta echilibrata si bogata in fibre vegetale faciliteaza tranzitul materiilor fecale prin intestine si impiedica acumularea de toxine in tractul digestiv, care pot cauza nereguli in miscarile peristaltice si constipatie. Ca fapt divers, carnea nu contine deloc fibre! Pentru o defecare normală, este necesară o dietă cu terci de cereale, pâine neagră sau integrală, tărâţe, multe legume crude. Acestea favorizează tranzitul intestinal şi refac flora intestinală, facilitând înmulţirea bacteriilor bune.

Merele si bananele - contin fibre si pectina: un carbohidrat compus care actioneaza ca un agent de ingrosare a materiilor fecale din interiorul intestinelor. Atunci cand este luata in doze terapeutice, pectina poate consolida mucoasa intestinala si poate reduce capacitatea toxinelor de a se acumula in colon. Pectina este utilizata si in procesele terapeutice de eliminare a metalelor grele si a toxinelor din organism.


Semintele de in si chia - contin grasimi si fibre care ajuta la promovarea unei digestii sanatoase si mentin colonul curat. Ambele seminte sunt bogate in acizi grasi Omega 3, care s-au dovedit eficienti in reducerea inflamatiei si stabilizarea membranelor celulare.
    Se ia o cană de seminţe uscate şi se toarnă într-un vas cu 3 litri de apă clocotită. Apa se ţine pe un foc mic, cu capac, aproximativ trei ore şi apoi se răceşte. Se bea cel puţin un litru pe zi cu tot cu seminţe. Se poate adăuga un pic de miere. O cură durează două săptămâni.

Usturoiul – este binecunoscut pentru valoarea lui medicinala si de curatare. Are proprietati antifungice si antimicrobiene si poate sa reduca gazele, balonarea si retentia apei. De asemenea, ajuta la digestie. Se inghit mici catei de usturoi, intregi, pe stomacul gol.

Beti multa apa - Trebuie mentionat ca e absolut necesar consumul a minimum 2 litri de apa pe zi, deoarece fibrele trebuie sa se imbibe in apa pentru a-si face efectul. Apa de la robinet nu este buna de baut, deoarece contine clor care omoara bacteriile benefice. Cea mai buna apa este apa alcalina - cunoscuta ca si "apa vie".
    Imediat la trezire beti, cu inghitituri mici, 350-500 ml de apa (cu suc de lamaie) la temperatura camerei. Consumul de lichide dimineata, stimuleaza miscarile peristaltice ale intestinelor. Un colon sanatos se descarca, ideal, dimineata si e pregatit sa proceseze alte alimente. Va ajuta si la curatarea si detoxifierea organismului. Cititi si despre terapia cu apa.

Cosumati alimente bogate in clorofila - fructele si legumele verzi, care sunt bogate in clorofila, au capacitatea de a curata colonul si de a mentine sanatatea sistemului digestiv.
    Remediu popular: se toacă mărunt pătrunjel şi mărar proaspăt, se toarnă peste amestec un pahar de apă, se lasă acoperit 20-30 de minute şi se bea lichidul nestrecurat.
    Spirulina – prin continutul crescut de clorofila, asigura o buna curatare a colonului. O lingurita de pudra de spirulina, luata zilnic, va duce la o buna functionare a sistemului digestiv.
    Sucurile verzi - detoxifică organismul, grăbesc vindecarea rănilor, reglează digestia şi tranzitul intestinal fiind un instrument deosebit de eficient în lupta contra constipaţiei, cresc nivelul de energie şi reglează presiunea arterială.

Includeti alimente fermentate (probiotice) – acestea contin o concentratie ridicata de bacterii prietenoase ce produc enzime responsabile pentru digerarea produselor alimentare, absorbtia nutrientilor, eliminarea bacteriilor daunatoare si a toxinelor din tractul digestiv. Cand aceste bacterii benefice nu sunt intr-un numar adecvat in colon, sanatatea digestiva are de suferit, iar cand echilibrul bacterial din flora intestinala este puternic perturbat, exista probabilitati mari de aparitie a unor tulburari intestinale grave.
    Consumati iaurt, kefir, muraturi si legume fermentate (vezi Refacerea florei intestinale: salata probiotica)

Colon curăţat cu rostopască - Se recomandă, în special, persoanelor care au probleme cu ficatul, colecistul sau care au polipi în intestine. Frunzele proaspete şi tulpinile de rostopască se dau prin maşina de tocat, se opăresc cu apă fierbinte, în raport de 1: 10 (un pahar de plantă la 10 pahare de apă fierbinte). După răcirea infuziei, se strecoară lichidul şi se administrează sub formă de clismă (cu 2-3 ore înainte se face o clismă cu apă curată si usor incalzita).
    Această procedură este deosebit de eficientă în cazul în care bolnavul reuşeşte să reţină lichidul în intestin timp de 1-2 ore. Uneori, e de-ajuns să faci doar câteva clisme şi din intestin încep să se elimine polipii. O cură durează 10-20 de zile şi se repetă după o pauză de 2-3 luni. Concomitent cu eliminarea de polipi intestinali, de pe piele încep să cadă papiloamele (negii suspendaţi). Papiloamele sunt un semn clar că în intestin au crescut polipi.
    Nu este de dorit să se facă clismă în cazul bolilor asociate cu febră, dureri de cap severe, slăbiciune, greaţă, stomac deranjat, în timpul acutizării bolilor cronice, in cazuri de insuficienţă cardiacă şi renală, hipertensiune gravă, după un infarct miocardic recent sau după o intervenţie chirurgicală. De asemenea, nu se face procedura în cazul bolilor de colon cu dureri abdominale, suprasolicitare şi surmenaj, femeile - în timpul sarcinii şi alăptării sau în timpul menstruaţiei.

Remediu pe bază de iaurt şi făină de hrişcă - Un amestec de iaurt şi făină de hrişcă, în afară de curăţarea intestinului gros, reduce nivelul de zahăr în sânge, normalizează metabolismul şi curăţă vasele sangvine, îmbunătăţeşte activitatea pancreasului. Această băutură ajută şi la scăderea în greutate.
    O lingură de făină de hrişcă se amestecă cu un pahar de lapte bătut, făcut în casă şi se pune seara în frigider. Se bea dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de masă. Cura de curăţare durează 14 zile.

Ceaiuri pentru curatarea colonului – pentru prepararea ceaiului, se face un amestec de cel putin 3-5 plante dintre: volbura, flori de galbenele, radacina de nalba, flori de musetel, fructe de shinduf, fructe de armurariu, frunze de ceai verde, fructe de anason, frunze de echinacea, iarba de trei frati patati, iarba de merisor, flori de musetel, flori de soc, frunze de stevie dulce. Se beau cate 2-3 cani de ceai pe zi, pana la rezolvarea problemelor.

Spalarea intestinelor – un remediu din medicina traditionala indiana (cea mai veche stiinta a vindecarii), ce presupune ingerarea mai multor pahare de apa si efectuarea unor exercitii specifice, astfel incat sa faciliteze patrunderea apei in intestine si curatarea integrala a lor. Tehnica nu prezintă nici un fel de dificultăţi majore, nu implică nici un pericol şi de aceea este recomandat oricui, cu condiţia ca să fie corect executată. Descrierea completa a tehnicii o gasiti aici

Alte remedii eficiente (descrise deja): Apa alcalina, Argila.

2 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...