TERAPII CU USTUROI

    Cunoscut inca din antichitate pentru calitatile sale miraculoase, usturoiul (Allium sativum) este un veritabil medicament natural si un aliment minune.
    De-a lungul timpului, calitatile sale au fost confirmate si de cercetatori: antiviral si antibiotic, vermifug, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor (scăderea tensiunii arteriale), antireumatismal, antiasmatic, detoxifiant, sudorific, are efect antihelmintic şi anticarcinogenetic, dar şi afrodiziac.
    Pentru a-si pastra toate aceste proprietati, usturoiul trebuie consumat in stare cruda.

     Proprietăţile nutritive ale usturoiului sunt datorita prezenţei unor importante cantităţi de vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, E) şi a unor substanţe minerale utile (fier, cupru, germaniu, zinc, fosfor, sulf, seleniu, potasiu, sodiu, iod, calciu, mangan, arsenic şi siliciu).

    Printre cele 200 de ingrediente ale usturoiului se mai afla: glucide, triptofan, aminoacizi (mai ales aminoacizi esentiali), proteine, enzime, lipide, ajoen (anticoagulant foarte puternic) si peste 30 de compusi de sulf. Principalul compus chimic care se degaja la taiarea usturoiului este alicina. Aceasta este responsabilă pentru mirosul tipic şi ofensiv de usturoi, fiind mecanismul de apărare al usturoiului împotriva atacului dăunătorilor.

- este un foarte bun antiseptic intestinal si pulmonar
- subtiaza sangele si reduce riscul formarii cheagurilor
- stimuleaza metabolismul si topeste depozitele adipoase, fiind ideal in curele de slabire, scade nivelul de colesterol rau
- distruge celulele canceroase şi reduce tumorile maligne, ajuta la resorbirea chisturilor
- este indicat in combaterea unor boli cum ar fi diareea, dizenteria, reumatismul, guta, tusea convulsiva, astmul, oboseala cardiaca
- este utilizat cu succes in cazul litiazei urinare, varicelor, hemoroizilor, tulburarilor circulatorii

- previne diabetul zaharat
- ajuta la cresterea poftei de mancare
- este indicat in tratamentul negilor, bataturilor, scabiei, plagilor, ulcerelor, ciupercilor de pe talpa piciorului
- vindeca infectiile si inflamatiile provocate de intepaturi si muscaturi de insecte
- inhiba dezvoltarea sau chiar distruge mai multe tipuri de bacterii, inclusiv stafilococi si salmonella, precum si multe dintre ciupercile cauzatoare de micoze

     E drept ca usturoiul miroase si multa lume nu-l mananca tocmai din acest motiv, dar puteti neutraliza mirosul specific consumand putin patrunjel, seminte de chimen sau boabe de cafea.


Retete naturiste cu usturoi

Tratarea guturaiului, a bronsitei si a problemelor la sinusuri
Amestecati o lingura de miere cu un catel de usturoi zdrobit si stoarceti suc de lamaie dizolvat intr-o cana de apa fierbinte. Luati acest preparat de trei ori pe zi.

Pentru indigestie, constipatie si usoare probleme la stomac
Zdrobiti un catel de usturoi, amestecati-l cu lapte cald intr-o cana si beti dupa masa.

Pentru cistita sau infectii urinare
Zdrobiti un catel de usturoi si amestecati-l cu un pahar de iaurt. Luati o doza in fiecare dimineata si seara.

Pentru bataturi, negi si piele ingrosata
Se aplica usturoi pisat si se fixeaza cu o fasa, inainte de culcare. Se repeta operatia pana la vindecarea completa. De obicei se obtin rezultate foarte bune in 15 zile.

Vindecarea afectiunilor intestinale si calmarea durerilor reumatice
Usturoiul consumat zilnic dezinfecteaza intestinele si influenteaza digestia, ajutand la asimilarea substantelor utile organismului. De asemenea, are proprietatea de a purifica organismul ajutand la eliminarea toxinelor din corp.

Contra tutunului si alcoolului
Consumul de usturoi crud creeaza o aversiune fata de tutun si alcool pe de o parte si pe alta parte purifica si stimuleaza sensibilitatea trofica a glandelor si a mucoaselor.

Sporeste longevitatea
Realizati o cura de o saptamana, odata la fiecare 3 luni si veti avea doar efecte benefice. Cura este compusa din apa, suc de lamaie si usturoi crud. Se bea inainte de masa de pranz si cina timp de 7 zile.

Terapia cu tinctura de usturoi
    Aceasta terapie cu tinctura din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sanguine (re)devin mai elastice.
Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul.
    Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta, elimina viermii intestinali.
    Are efecte bune si in cazul urmatoarelor afectiuni: tromboza, tromboflebita, cancerul de colon si cancerul gastric, cancerul de esofag si laringe, cancerul de rect, infarct miocardic, diabet.
    Are efect benefic asupra intregului organism. Nu are contraindicatii.

    Tinctura se realizeaza astfel: într-o sticlă de culoare inchisa, se adaugă 350 g usturoi romanesc, de la tara, curăţat şi zdrobit foarte bine (nu se întrebuinţează unelte de metal) si 200 g alcool rafinat de 95-96°, fara coloranti. Se lasă 10 de zile la întuneric pentru macerat, la temperatura camerei. Sticla va fi introdusă într-o pungă sau într-o pânză de culoare închisă pentru a fi ferită de lumină. Se recomanda agitarearea zilnica a sticlei.
    După 10 zile, amestecul se filtrează printr-un tifon pus în trei (sau strecuratoare de plastic), după care se lasă la limpezit inca 3 zile, tot la întuneric. A patra zi remediul se administrează conform indicaţiilor şi schemei de mai jos. Picaturile se pot lua cu putin lapte cald sau apa, înainte de masă, cu 20 - 30 minute.

                      NUMAR DE PICATURI
ZIUA  |   MIC DEJUN     PRANZ         CINA
     1     |             1                    2                     3
    2     |             4                    5                     6
    3     |             7                    8                     9
    4     |           10                   11                  12
    5     |          13                    14                  15
    6     |          15                    14                  13
    7     |          12                    11                  10
    8     |            9                      8                    7
    9     |            6                      5                    4
   10    |            3                      2                    1
   11    |          25                    25                  25


    Tratamentul se reia si se continuă astfel până se termină soluţia, după aceeaşi schemă de 11 zile. Terapia se poate repeta odata la 5 ani !!!

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...