TRATAMENTE NATURISTE CU SUC DE LAMAIE

    Lamaia s-a dovedit a fi un remediu natural foarte util, ce ofera solutii pentru multe probleme de sanatate. Aceasta este un antiseptic complex, necesar pentru mentinerea starii de sanatate a oricarei persoane. De aceea este indicat sa folositi lamai sub orice forma cu putinta: sub forma de limonada, in ceai sau in alte bauturi, ca dressing la salata, sub forma de cataplasma sau atunci cand faceti baie. Se mai poate folosi si uleiul de lamaie in aromoterapie.

Ce contine lamaia…
    O lamaie contine, fibre vegetale, luteina, flavonoide, pectine, acizi organici (in special acid citric), uleiuri esentiale, iar in cantitati mai scazute proteine, carbohidrati si zaharuri.  
Vitamine: C, A, vitamine din grupa B (B1, B2, B3, B5), D, E, K
Minerale: calciu, cupru, fier, magneziu (in cantitati importante), sodiu, potasiu, fosfor, seleniu si zinc.

Recomandarile terapeutice ale lamaii
    Lamaia este un agent antimicrobian cu spectru larg, care  controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, este eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta,
detoxifica ficatul, combate stress-ul si bolile nervoase. Au actiune imunostimulatoare, antioxidanta si antidepresiv .
      Sucul de lamaie este tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, scade aciditatea gastrica, antiscleros, antiscorbutic, hipotensiv, tonic nervos, depurativ, antianemic, hemostatic, carminativ, remineralizant. Semintele au actiune antihelmintica.
    De aceea lamaia, este indicata in infectii, stari febrile, boli infectioase, ascita, astenie, reumatism, scorbut, ulcer gastro-duodenal, dispepsii, ateroscleroza, varice, flebite. In uz extern, are actiune cicatrizanta, antipruriginoasa.
    Lamaia este un produs miraculos pentru eliminarea celulelor canceroase, fiind de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia. Sucul de lamaie distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer: de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...

Stiati ca…
    ...sucul de lamaie are un efect alcalin deosebit de puternic si deci este un agent natural impotriva excesului de aciditate.
    ...lămâile dau mai mult suc dacă se ţin în apă caldă timp de 5 minute. In mod obişnuit, sucul reprezintă circa 30% din greutatea lămâilor.

    ...consumul unei limonade pe langa faptul ca este relaxant si inviorator, reduce temperatura corpului si purifica sangele.
    ...invelite în şerveţele de hârtie, lămâile pot fi păstrate în frigider timp de mai multe săptămâni.
    ...daca apa de băut provine din surse incerte sub raportul calităţii, se poate dezinfecta în câteva ore, dacă se toarnă în ea suc de lămâie (1-2 lămâi la 1 litru de apă).
    ...egiptenii din antichitate consumau lamai si suc de lamaie pentru a se proteja de orice forma de otravire.

Retete naturiste cu lamai
- anxietate: lamaia are efect de calmare si ajuta la indepartarea oboselii, agitatiei, ametelii, nervozitatii si tensiunii. Inhalarea de ulei de lamaie creste capacitatea de concentrare.
- bataturi: sucul de lamaie se va aplica in locurile in care pielea este intarita sau se maseaza locul cu coaja de lamaie
- colesterol: pectinele din lamai contribuie la accelerarea metabolismului si la scaderea colesterolului
- febra, infectii ale gatului: se utilizeaza sucul de lamaie in ceai sau limonada de catre persoanele care au raceala, gripa sau febra. Acesta declanseaza transpiratia si diminueaza febra.
- indigestie si constipatie: se adauga suc de lamaie in salate ori la acrirea ciorbelor. De asemenea, se poate consuma sub forma de limonada: apa, suc de lamaie, miere, cateva frunze de menta sau seminte de fenicul zdrobite pentru un gust racoritor.
- ingrijirea dintilor, afte, halena: se aplica suc de lamaie pe zonele dureroase ale dintilor. Masajul cu suc de lamaie opreste sangerarea gingiilor si elimina mirosul neplacut al gurii. Coaja de lamaie poate fi folosita la curatarea periodica a danturii (albeste dintii) sau se vor adauga cateva picaturi de lamaie pe pasta de dinti.
- ingrijirea parului: se aplica pe par suc de lamaie pentru a trata matreata sau caderea parului. Daca parul va fi clatit dupa fiecare spalare cu suc de lamaie, va avea o stralucire naturala.
- ingrijirea pielii: sucul de lamaie este un antiseptic natural. Poate fi utilizat in cazul arsurilor solare, a intepaturilor de insecte, in caz de acnee si eczeme. Acesta are efect antiimbatranire, elimina ridurile fine si previne aparitia punctelor negre. Se amesteca suc de lamaie cu apa si miere si apoi se tamponeaza zona. Mierea are efect antiinflamator si intareste puterea de vindecare a lamaii.
- oboseala: beti zeama de lamaie cand sunteti epuizati si folositi aromoterapie cu ulei de lamaie pentru a stimula activitatea cerebrala
- muste si tantari: ca sa tineti insectele la distanta, lasati pe noptiera o bucata de vata imbibata cu ulei de lamaie sau puneti intr-un pulverizator 250 ml de apa si 20 picaturi de ulei esential de lamaie si pulverizati prin camera.
- reumatism: lamaia are rol diuretic si poate trata reumatismul si artrita. Aceasta este utila si pentru indepartarea bacteriilor si toxinelor din organism.
- cura de slabire: se consuma suc de lamaie amestecat cu apa calduta si miere
- hipertensiune arteriala: sucul de lamaie contine potasiu, ce tine sub control hipertensiunea arteriala, ameteala, greata si stimuleaza instalarea unei stari generale de relaxare atat a corpului cat si a mintii, contribuind la reducerea stresului psihic si a depresiei.
Se amesteca 3 catei de usturoi pisati cu lapte degresat sau lapte de soia, apoi se fierbe acest amestec circa 5 minute. Dupa racire, se adauga in el sucul de la 3 lamai proaspat stoarse. In timpul zilei se bea aceasta bautura.
- holera si malaria: pot fi tratate cu suc de lamaie, deoarece acesta actioneaza ca un purificator al sangelui si limfei
- pietre la fiere, pietre la rinichi: consumul de suc de lamaie asociat cu ulei de masline ajuta la eliminarea malului sau a pietrelor biliare. Limonada reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi deoarece acidul citric dizolva cristalele.
- varice: uleiul de lamaie are proprietati terapeutice considerabile asupra vaselor de sange. Amestecati 6 picaturi de ulei de lamaie cu ulei de migdale, de avocado sau de jojoba si masati zona afectata.

2 comentarii :

  1. Este o informatie foarte desfasurata si utila.Multumesc.Sunt consumatoare de suc de lamaie si simt deneficiile. Aceasta informatie mi-a imbogatit cunostintele si a-mi este de mare folos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Până acum nu am consumat.
    Dar voi consuma , cu siguranță.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...