HIPERTENSIUNEA ARTERIALA (HTA)

    Prin hipertensiune arteriala se întelege presiunea prea mare de curgere a sângelui prin artere. Hipertensiunea este un efect care se manifesta datorita unor cauze necunoscute de medicina sau a unor boli (hipertiroidie, boli renale, diabet, boli ale inimii) si este foarte periculoasa deoarece adesea nu prezinta nici un semn sau simptom alarmant. Varsta medie de aparitie a HTA este de 45 de ani.
    Cresterea tensiunii arteriale are doua mari efecte negative asupra organismului uman: îmbatrânirea vaselor de sange si suprasolicitarea inimii. 
    Cele mai importante complicatii ale hipertensiunii arteriale sunt: insuficienta cardiaca, angina pectorala si infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, insuficienta renala. De asemenea, hipertensiunea arteriala contribuie la accelerarea procesului de ateroscleroza. Astfel, se ajunge la îngrosarea vaselor si la frânarea aportului de oxigen în tesuturi.

    Descoperirea unei tensiuni crescute nu indica neaparat o hipertensiune arteriala permanenta. Tensiunea poate creste in imprejurari diverse, cum ar fi efortul fizic, emotiile, consumul exagerat de lichide, folosirea unor substante (cafea, energizante) sau altitudinea mare. Valoarea optima pentru HTA este 120/80 mmHg si se masoara cu un aparat special numit tensiometru. Noile aparate moderne sunt cu citire automata si cu afisaj digital.

Simptome
    Tensiunea arteriala crescuta se manifesta prin:
- ameteli, vertij (senzatie de lipsa de echilibru)
- durere de inima sau de cap
- transpiratii
- tulburari de vedere (vedere in ceata, neclara)
- tiuituri in urechi
- respiratie ingreunata
- palpitatii
- oboseala la eforturi tot mai mici
- urinat mult in timpul noptii
- edeme mici la picioare, mai ales seara

Cauze fizice
    Medicina nu cunoaste cauza hipertensiunii arteriale, insa daca privim sistemul cardio-vascular ca fiind format dintr-o pompa (inima), furtune (vase sanguine) si un filtru (rinichii), atunci putem descoperi mai usor ce poate determina aparitia unei presiuni marite: infundarea furtunului sau a filtrului. Deci, in cazul organismului cauza hipertensiunii arteriale sunt rinichii, al caror randament a scazut sau colesterolul depus pe vasele de sange.

    Rinichii omului sunt organele cele mai puternic legate de emotii si sunt afectati foarte tare de suparari si de emotiile negative, indeosebi de cele de durata (tristete, depresie, deceptii sentimentale, pierderea celor iubiti, singuratate). Cei mai multi oameni incep sa fac hipertensiune arteriala dupa un deces sau o suparare care tine mai mult timp. In cazul supararilor cronice, rinichii nu mai pot lucra cum trebuie - se strang de la tristete - si reducandu-se capacitatea lor de filtrare creste in mod automat tensiunea din artere.
    Si conflictele sau enervarile zilnice duc la hipertensiune arteriala, insa acest lucru este cauzat nu numai de randamentul slabit al rinichilor ci mai mult de ficat, care are o functie compensatoare la volumul de sange aflat in circulatie in organism. La enervare sau emotii puternice, ficatul elibereaza acest sange care se duce in zonele necesare, mai ales la cap unde se creeaza un afux excesiv (congestie). La un om cu ficatul sanatos, sangele se retrage repede inapoi in ficat dupa efort sau enervare, pe cand la unul cu ficatul afectat acest lucru nu se mai petrece in mod rapid.

    Alti factori care conduc la cresterea tensiunii arteriale sunt: fumatul, alcoolul, cafeaua, obezitatea, sedentarismul, stresul, consumul exagerat de sare si ereditatea (rude de gradul 1 si 2 cu hipertensiune).

Cauze mentale si emotionale
    Imaginea care reprezinta o persoana suferind de hipertensiune este cea a unei oale sub presiune, care fierbe pe foc. In acest caz sunt o persoana care acumuleaza pe o perioada lunga de timp ganduri si emotii care nu sunt exprimate; sunt de multe ori hipersensibil si ma controlez greu. Este posibil să mă simt în pericol dacă îmi exprim adevăratele sentimente şi acest lucru poate induce o stare de depresie. Furia si starile mele de contradictie, pentru care inca nu am gasit solutii, ma coplesesc si fierb in interiorul meu. Am tendinta de a amana lucrurile pe care le am de spus sau de facut, de teama sau din lipsa de incredere in mine si traiesc o tensiune nervoasa foarte mare. Imi amplific problemele şi culpabilitatea mea va creşte şi mai mult presíunea.

    Dorinţa de a controla totul şi de a rezolva situaţiile din viaţa mea, determină creşterea tensiunii, care poate deveni incontrolabilă. Trăiesc o frică profundă de a fi respins, mă simt în pericol şi sunt tot timpul în alertă. Aş vrea să îmi diminuez nivelul de stres. Hipertensiunea pe care o am îşi poate avea originea şi în frica mea de moarte, conştientă sau nu şi în dorinţa mea de a profita la maximum de viaţă, deoarece vreau să îmi realizez cât mai multe dintre obiectivele fixate. Dacă nu reuşesc să fiu atât de bun cât îmi doresc, atât pe plan fizic, cât şi pe plan intelectual, presiunea şi tensiunea vor fi enorme. Am tendinţa de a fi hiperactiv, ceea ce mă ajută să uit grijile.

Atitudine pozitiva
    Trebuie sa evit acumularea care provoacă explozia. Învăţ să am încredere în mine. Accept faptul că nu mai am nevoie de această presiune pentru a mă simţi viu. Mă accept aşa cum sunt şi recunosc faptul ca sunt o fiinţă unică.

    Urmariti sa nu mai consumati medicamente cu betablocheri, care inhiba bataile normale ale muschiului inimii, reducand randamentul ei natural. Aceste medicamente duc inevitabil la:
- distrugerea sigura a muschilor inimii si ca urmare la boli cronice de inima
- lipsa de putere si energie
- oboseala cronica
- infectii in sange datorita lipsei de oxigen si de sange proaspat in extremitati
- slabirea tuturor organelor (toate organele sunt alimentate si intarite cu sangele pompat de inima)
- capacitate cerebrala scazuta
    Alte medicamente date impreuna cu betablocherii sunt medicamente care "subtiaza" sangele, adica care altereaza in mod artificial consistenta lui sau medicamente care dilata arterele. Nici unul dintre aceste medicamente nu elimina cauzele, ci doar efectele. Insa, daca sunteti intr-o criza, atunci este evident ca sunt necesare medicamentele, urmand ca apoi sa faceti tot ce puteti ca sa eliminati si cauzele.

    In cazul hipertensiunii trebuie tratate cu remedii naturiste atat organele (rinichii si ficatul) care duc la cresterea ei, dar mai ales cauzele psihice care duc la dereglarea acestor organe: supararea, depresia, tristetea si enervarea.
    Deci, foarte eficiente la vindecarea cauzelor hipertensiunii ar fi remedii care inlatura depunerile din rinichi, drenoare renale si hepatice, impreuna cu remedii naturale contra depresiei sau a irascibilitatii ori cele care trezesc voia buna si care confera echilibru emotional.

Tratamente naturiste
    In tratarea hipertensiunii arteriale se recomanda un regim alimentar ce consta in reducerea sarii din alimentatie si scaderea greutatii in cazul obezitatii. Vor fi evitate pranzurile copioase, bauturile alcoolice, cafeaua, grasimile, alimentele care maresc acidul uric in sange (conserve, carne) si fumatul. Se vor consuma alimente bogate în potasiu, calciu, magneziu, iod, vitamina C şi acizi graşi (Omega-3, Omega-6). Aceasta dieta trebuie asociata cu mişcare între 30 şi 60 de minute, de şase ori pe săptămână.

Alimente bogate in potasiu: germeni de grau, fulgi de cartofi, patrunjel, leguminoase (in special soia), mere, stafide, caise (uscate), piersici (uscate), prune (uscate), fistic, migdale dulci, castane, smochine, curmale, arahide si drojdie de bere.
Alimente bogate in iod: galbenus de ou (crud), ridiche, brocoli, spanac, ciuperci champignon, arahide, caju.
Acizi grasi (Omega-3, Omega-6) se gasesc in: ulei de canepa, uleiuri vegetale extravirgine, seminte, nuci. Acestea scad colesterolul si impiedica depunerea lui pe artere.

    Se recomanda cura cu suc de telina si morcov (150 ml pe zi), dar si consumul de telina si morcov sub forma de salata, in cure de 6 saptamani. Acest remediu are si capacitatea de a reduce colesterolul.

"Daca hipertensiunea este cauzata de o boala renala, dupa trei saptamani de tratament cu argila, tensiunea revine la parametri normali. Multe persoane aflate in aceasta situatie, dupa ce au consumat ani de zile medicamente hipotensive, au ajuns dupa o cura de argila la 13/7, fara sa mai ia nici un medicament." - Mircea Bocan

    Flavonoidele din frunzele de Ginkgo-biloba previn ateroscleroza, avand si proprietati vasodilatatoare si antihipertensive importante.

    Se poate face macerat la rece din plante cu efect hipotensor, precum: paducel, talpa-gastei, coada-calului, tei, vasc, isop, traista-ciobanului, obligeana, macese.
    Se pun 2-3 lingurite de amestec de plante in 400 ml apa si se lasa 12 ore la macerat, apoi se strecoara si se bea in mai multe reprize.

    Cure cu tinctura de paducel timp de 3 luni, cu 2 saptamani de pauza intre cure. Se ia cate o lingurita diluata intr-un sfert de pahar de apa, de 4 ori pe zi.
    Tinctura de paducel se obtine prin macerarea a 10 linguri de planta in 500 ml alcool de 70 de grade, care se tine 2 saptamani, intr-un borcan inchis ermetic. Dupa filtrare, tinctura se pune in sticlute inchise la culoare. Tinctura de paducel se recomanda si in aritmiile cardiace (palpitatii).

    Sub forma de pulbere, administrat 3-4 lingurite pe zi, in cure de o luna, cu 7 zile pauza intre cure, paducelul scade cu pana la 40% nivelul colesterolului din sange. Pulberea se obtine prin macinarea florilor uscate. Se administreaza inainte de masa si se tine sub limba vreme de cateva minute, dupa care se inghite cu apa.
    In paralel, se recomanda administrarea ceaiului de paducel, sub forma infuziei combinate: se macereaza 3-4 lingurite de flori de paducel, intr-o cana de apa, de seara pana dimineata, dupa care se filtreaza. Planta ramasa se opareste cu inca o cana de apa si se lasa la racit. In final, se combina cele doua extracte.

    Reteta de la clarvazatoarea Vanga: se pune o lingura de malai intr-un pahar, peste care se toarna apa fiarta, pana la umplerea paharului. Se lasa astfel toata noaptea, iar dimineata se bea doar apa, pe stomacul gol, avand grija sa nu se tulbure malaiul de pe fundul paharului.

Carbunele medicinal scade concentratia de colesterol din sange si imbunatateste activitatea inimii si a creierului. Rezultate bune s-au obtinut si in tratarea altor probleme precum hipertensiune arteriala, arterita sau palpitatii.


O alta metoda alternativa este taierea sub limba. Tehnica face sa se elimine sange toxic si eventual colesterol. Astfel, prin extragerea unei cantitati minime de sange se va echilibra presiunea sangelui din sistemul circulator.

12 comentarii :

  1. Sfatiri foarte eficiente!Urmati-le cu multa incredere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelente sfaturile si pertinente ! Pacat ca domnii doctori care prescriu doar medicamentele alopate nu recomanda si solutii alternative/naturiste care nu sunt daunatoare organismului.Am tensiunea mare si o sa revin dupa o perioada de experimentari.Multa sanatate la toata lumea !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. f.tare reteta de la clarvazatoarea Vanga!! Care e legatura cu hipertensiunea? Si invitatia sa-ti vinzi rinichii pusa ca comentariu de dr.collins!! Nu se stie unde sub=nt localizati...Poate pe alta planeta ca traducerea Google in Romana e "praf". Cum am nimerit pe acest site? Ah, da ! Cautand remedii HOMEOPATE pentru hta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună ziua tuturor,
    Vindem un rinichi. Salvați o viață și câștigați bani, am doctor hanadex un specialist pentru achiziționarea de rinichi Vrei să-ți vinzi rinichiul pentru a salva o viață? Căutați o oportunitate de a vă vinde rinichiul la un preț bun pentru a vă putea plăti datoria? Este o oportunitate pentru tine de a vinde rinichi pentru 600.000 dolari și mai sus. Toți donatorii interesați ar trebui să contacteze echipa noastră Pentru mai multe informații prin e-mail: hanandexspecialist@gmail.com Sau ce aplicație +2348166843941 Asigurați-vă că nu ezitați să ne contactați pentru că ne vom asigura cu siguranță că lucrăm cu dvs. și, de asemenea, Că vă place să faceți afaceri cu noi.

    E-mail: hanandexspecialist@gmail.com

    Salutari

    RăspundețiȘtergere
  5. lumea e plina de sfaturi ...
    sunt insa putini care au o pregatire si expertiza in spate, recunoscuta de institutii
    de prestigiu.
    Si in final daca *eu-oricine-as-fi dau un sfat, ma recomand, nume, prenume, pregatire, etc.
    NU vi sa pare normal??? gasesti pe net o 'reteta', niste sfaturi si nu vezi cine te sfatuieste.

    RăspundețiȘtergere
  6. Majoritatea informatiilor le cunosc din lecturi si propria experienta, dar am aflat si multe noutati. Mii de multumiri doctorului Calin Margineanu !

    RăspundețiȘtergere
  7. 1.Faceti ZILNIC cat mai multe urcari pe scarile blocului si coborari cu liftul.
    Eu fac de CINCI ori in SAPTE zile cate 15 serii de zece etaje.
    In total imi ia O ORA.
    Asta este incalzirea ...

    Apoi SPORT Greu cu haltere si instalatie de forta acasa.
    Sunt utile si TOTAL CRUNCH si AB Generator, dar trebuie intarite pentru a pune GREUTATI pe tine sau pe ele ...
    Asa cum sunt se vor rupe ...

    Daca le lasi asa, te plictisesti repede, ca sunt doar de incalzire ...

    2. HRANITI-VA, NU MANCATI !
    Diferenta intre HRANA si MANCARE este ca HRANA este formata din alimente in stare naturala iar MANCAREA din aceleasi distruse termic si aruncate in stomac simultan ...

    3. Faceti SEX ZILNIC si cat mai mult. Se poate prin CONTROL al ... :)

    Ca rezultat al acestui regim de viata am TA 11,5/7.5, puls.
    Greutatea 76 de kile la 180 cm inaltime.

    Glicemia 90, dar TREBUIE scazuta la maxim 80 : orice glicemie peste 80 ataca arterele, le crapa si cholesterolul se depune, indiferent de concentratie, ca asta este unul din rosturile sale, sa repare.

    Dar LIPIDELE nedigerate (ciorbe, adica grasime in apa, care apa dilueaza ACIDUL CLORHIDRIC si acesta nu mai "sparge" complet moleculele de lipide PLUS CARBONATUL de CALCIU precipitat de ACIDUL CARBONIC (CO 2, bioxidul de carbon din carbogazoase, bere, sifon) fac depuneri dure pe si IN peretele arterelor.
    Cand crapa, faci AVC ...
    Aspectul exterior, fata si corpul sunt ale unui individ de 55 - 60 de ani, dar bine pastrat.

    La categoria SEX nu am frici de diverse Fiare FEMININE de Dormitor, nici macar de alde ANACONDE ...
    Chestia esentiala esta ca am 72 ... :)
    Uitati-va in jur, jumatate din TINERI sun obeui sau grasuni ...
    Diabetul se propaga accelerat.
    Cand ai DIABET su/sau obezitate NU mai ai ... EROUL ! ... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună ziua tuturor,
    Vinde un rinichi. Salvați o viață și câștigați bani, pentru care am fost medic specialist Alex
    cumpărați rinichi Vrei să-ți vinzi rinichiul pentru a salva o viață?
    căutând o oportunitate de a vinde rinichi pentru un preț bun, astfel încât să vă
    vă poate plăti datoria? Aceasta este o oportunitate pentru dvs. să vă vindeți rinichiul
    500.000,00 $ și peste. Toți donatorii interesați trebuie să contacteze echipa noastră pentru
    mai multe informații prin e-mail: dralexspeciallist@gmail.com Sau ce aplicație
    +2348162029187 Asigurați-vă că nu ezitați să ne contactați pentru că o vom face
    asigurați-vă cu siguranță că lucrăm cu dvs. și vă vom asigura că voi
    bucurați-vă de a face afaceri cu noi.

    E-mail: dralexspeciallist@gmail.com

    Salutari

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca vrei sa vinzi sau sa cumperi rinichi vă rugăm să contactaţi-ne astăzi la (ubthhostpital1416 @gmail .com) pentru mai multe informaţii...

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună tuturor.


    Numele meu este Dr. Kate Adams, sunt un Phrenologist în Spitalele Universității Bristol NHS Foundation Trust. Spitalul nostru este specializat în chirurgia renală și ne ocupăm și de cumpărarea și transplantul de rinichi cu un donator corespondent. Suntem situați în Dubai, Turcia, SUA, Malaezia. Dacă sunteți interesat să cumpărați sau să cumpărați rinichi, nu ezitați să ne contactați prin e-mail: kateadams946@hotmail.com

    Cu respect



    Dr. Kate Adams



    Număr de telefon: +2348146161694

    RăspundețiȘtergere
  11. NOTIFICARE 2019 !!!

    Delight Medical Hospital (DMH)

    Ești într-o mizerie financiară?

    Aveți nevoie de bani urgent pentru a plăti datorii mari?

    Te întrebi cum să ridici bani urgeni pentru nevoi urgente?

    Așteptați, de ce să nu luați în considerare vânzarea unui rinichi pentru o sumă foarte bună (550.000 dolari), o plată în jumătate va fi efectuată mai întâi înainte de intervenția chirurgicală pentru a beneficia de îndoială unui donator real.

    Sunt doctor Larry Patryk, reprezentant al Spitalului Medical Delight (DMH). Ramurile noastre sunt situate în: -

    S.U.A., INDIA, MALAYSIA, NIGERIA, AUSTRALIA, KUWAIT, SENEGAL.

    NOTĂ:-

    * Donatorul trebuie să fie clinic sănătos.

    * Donatorul trebuie să dețină oricare dintre tipurile de sânge A +, B + sau O + pentru a-și putea dona organul.

    * Donatorul trebuie să aibă o masă corporală de cel puțin 35 de ani.

    * Donatorul nu trebuie să fie un fumător sau un dependent de alcool.


    Dacă sunteți interesat, contactați-ne
    E-mail; Larrypatryk@gmail.com
      WhatsApp; +16318005167

    RăspundețiȘtergere
  12. NOTIFICARE 2019 !!!

    Delight Medical Hospital (DMH)

    Ești într-o mizerie financiară?

    Aveți nevoie de bani urgent pentru a plăti datorii mari?

    Te întrebi cum să ridici bani urgeni pentru nevoi urgente?

    Așteptați, de ce să nu luați în considerare vânzarea unui rinichi pentru o sumă foarte bună (550.000 dolari), o plată în jumătate va fi efectuată mai întâi înainte de intervenția chirurgicală pentru a beneficia de îndoială unui donator real.

    Sunt doctor Larry Patryk, reprezentant al Spitalului Medical Delight (DMH). Ramurile noastre sunt situate în: -

    S.U.A., INDIA, MALAYSIA, NIGERIA, AUSTRALIA, KUWAIT, SENEGAL.

    NOTĂ:-

    * Donatorul trebuie să fie clinic sănătos.

    * Donatorul trebuie să dețină oricare dintre tipurile de sânge A +, B + sau O + pentru a-și putea dona organul.

    * Donatorul trebuie să aibă o masă corporală de cel puțin 35 de ani.

    * Donatorul nu trebuie să fie un fumător sau un dependent de alcool.


    Dacă sunteți interesat, contactați-ne
    E-mail; Larrypatryk@gmail.com
      WhatsApp; +16318005167

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...