EFECTELE ALCOOLULUI si TRATAREA DEPENDENTEI

   Alcoolul este drogul cu cea mai largă utilizare şi deoarece este atât de uşor de procurat mulţi oameni nici nu-l consideră un drog. Alcoolul nu este un stimulent, ci un sedativ-depresiv al sistemului nervos central. Toleranţa şi dependenţa se instalează relativ rapid fiind necesare cantităţi din ce în ce mai mari pentru obţinerea efectelor scontate (euforia). Mai mult, la oprirea consumului apare o stare de rău general, manifestată prin anxietate, tahicardie şi transpiraţii, ce duce în multe cazuri la continuarea consumului.


    Alcoolul distruge celulele cerebrale pentru că determină reducerea cantităţii de apă necesare din ele. Secătuieşte corpul de vitaminele: B1, B2, B6, B12, K, acid folic, zinc, magneziu şi potasiu. Cantitatea de alcool necesară pentru a produce leziuni hepatice este variabilă de la un individ la altul. Leziunile hepatice nu sunt condiţionate de tipul de băutură consumată, ci de conţinutul în alcool al acesteia: 10 grame de alcool se află în 30 ml de băuturi tari, 100 ml vin sau 250 ml bere. Treptat, ficatul nu îşi mai îndeplineşte funcţiile metabolice complexe şi se ajunge la boli grave precum ciroza.

    Consumul îndelungat de alcool duce la: spargerea vaselor de sânge, cancer de ficat, stomac, pancreas, gură, laringe sau esofag, afectează buna dezvoltare a fătului, ridică tensiunea arterială şi creşte riscul unui infarct, ridică nivelul glucozei în sânge, scade nivelul energetic.
   

    In volumul VIII din "Marea Evanghelie a lui Ioan" - cap 192, 18 - Domnul Iisus Cristos le spune ucenicilor sai: "Aveti grija sa nu va imbatati ! Caci stiti ca betia este un pacat care slabeste inima si sufletul si face sa se nasca in trup inclinatia catre placerile trupesti si catre desfrau. Si va fi greu pentru sufletul unui betiv sa intre in Imparatia lui Dumnezeu !

Remedii naturale pentru dependenta de alcool

    Băuturile alcoolice pot fi înlocuite cu succes de o bautura dulce-acrisoara si usor acidulata numita kombucha. Aceasta acţionează ca un puternic detoxifiant (tratează reumatismul, guta, boli de piele), este reglator digestiv şi hormonal, diuretic şi energizant. Conţine cantităţi însemnate de vitamina C precum şi vitamine din complexul B - B1, B2, B3, B6, B12 (ceea ce justifică proprietăţile sale reîntineritoare şi de stimulare a imunităţii), substanţe antibiotice şi antivirale foarte puternice (care explică folosirea sa cu succes contra bolilor infecţioase şi a unor forme de cancer), substanţe cu efecte hormonale (este recomandat ca remediu pentru toate vârstele) şi enzime naturale.

Doua cani de kefir (din lapte) pe zi sunt excelente pentru prevenirea poftei de dulce si alcool. Kefirul este un probiotic foarte bun pentru refacerea florei intestinale. Contine complexul de vitamine B.

Borsul este cunoscut pentru efectul sau de a trezi omul din betie, precum si pentru eliminarea mahmurelii. Se spune ca cine bea zilnic mult bors, nu mai simte nevoia sa bea alcool.

Cei care renunţă la alcool resimt, cel mai adesea, o stare de oboseală sau chiar de balonare, motiv pentru care o cură cu carbune vegetal îi poate ajuta să treacă mai uşor peste aceste inconveniente.

Pentru a combate “pofta” de alcool, deci etilismul (betia), se recomanda un ceai concentrat de cimbru, preparat si administrat in modul urmator: se pune un pumn de flori de cimbru la un litru de apa clocotita, se lasa timp de 4-5 minute apoi se strecoara si se pune intr-o sticla tip termos. La fiecare sfert de ora se da celui in cauza cate o lingura din acest ceai de cimbru.
    Va apare o stare de greata, transpiratie abundenta, urinare puternica, cresterea poftei de mancare. Cand se va bea din nou alcool, va reapare starea de greata. O cura repetata zile in sir, timp de doua saptamani, conduce in multe cazuri la o repulsie fata de alcool.

Administrat vreme de trei luni, în doze de câte 2-5g zilnic (se începe cu doza maximă, care apoi va fi scăzută progresiv), laptisorul de matca este de un folos extraordinar în timpul curei de dezintoxicare şi de eliminare completă a dependenţei de alcool. Administrarea unei doze şoc de 25g, aduce după sine, adesea, dispariţia simptomelor acute de sevraj (tremurături, agitaţie psihomotorie, incoerenţă mentală, etc).


Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...