METODE NATURISTE DE PURIFICARE A SANGELUI

    Sangele este un tesut lichid care circula in toate partile corpului. El transporta diferite substante, regleaza temperatura corpului, mentine echilibrul acido-bazic, asigura imunitatea si epurarea organismului. Daca sangele este „bolnav” (ingrosat de toxine), atunci nu va mai putea sa-si faca treaba si tot trupul va avea de suferit.
    Astfel, organismul ajunge la incapacitatea de a se apăra şi autoregla, iar pe fondul acumulării unor adevărate depozite de toxine, care stânjenesc desfăşurarea proceselor vitale în organism, apar majoritatea bolilor. Uzura diferitelor organe se accelereaza si corpul imbatraneste prematur.

    Chiar daca realizati diverse cure de detoxifiere, este ideal si de dorit sa va straduiti sa nu mai introduceti alte toxine in corpul dumneavoastra. Renumitul terapeut naturist american, dr. Richard Anderson, consideră că cei mai importanţi factori generatori de toxine în corp sunt:
- dieta inadecvată: se consumă adesea prea multă carne, prea multe proteine şi alimente generatoare de aciditate în corp. Alimentaţia de tip occidental, bazată pe alimente rafinate şi cu aditivi chimici sau pe alimente semipreparate şi conservate accelerează foarte mult procesul de încărcare a organismului cu toxine. Dieta improprie si alimentele nocive sunt sursa numărul 1 a acumulării de toxine în corp.
- abuzul de medicamente: folosirea în cantităţi mari sau pe perioade lungi a unor medicamente de sinteză, în special antibiotice şi pilule cu acţiune hormonală determină stocarea unor substanţe chimice, greu de eliminat, mai ales la nivelul colonului.
- mediul toxic şi contactul cu elemente chimice dificil de eliminat de către organism: plumbul, mercurul, aluminiul etc. acestea pot proveni uneori şi din apa de băut, ambalajele metalice ale unor alimente, produse de cosmetica sau poluarea atmosferică.
- un mod de viaţă dizarmonios, sedentar care conduce la “lenevirea” digestiei şi altor funcţii corporale importante, precum şi a activităţii ficatului (organ cu rol esenţial în purificarea sângelui şi a celorlalte fluide corporale) sau a stomacului.
- stresul şi gândirea pesimistă: stările psihice şi mentale negative, alimentate de un ritm de viaţă tensionant, nu numai că blochează activitatea normală a unor organe, dar este de natură să modifice compoziţia unor fluide corporale şi mai ales a sângelui. S-a constatat că, în cazul celor care întreţin stări frecvente de mânie, supărare, agresivitate, nemulţumire etc, pH-ul sângelui devine mai acid. In mod normal acesta este usor alcalin. Aceasta determină un lanţ de reacţii nefaste în întregul organism, în final fiind obstrucţionate procesele de eliminare a toxinelor din organism.

Retete naturiste pentru curăţarea sângelui


Suc de grau verde - Este, probabil, cel mai puternic purificator al sangelui si al ficatului, datorita continutului sau foarte bogat in clorofila (70%). Pe langa aceasta, aduce in organism un aport deosebit de important de minerale, vitamine, enzime si aminoacizi.

Urzici (Unica dioică) - au efect depurativ şi refac sângele.
    Se poate consuma suc de urzică obţinută din frunze proaspete apoi spălate şi stoarse cu ajutorul storcătorului de fructe. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată cu 100 g apă. Se mai poate obţine praf din plantă uscată, cu ajutorul râşniţei de cafea. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Tinctură - 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată la 100 ml apă. Se mai poate face şi un ceai din 2 linguriţe de plantă puse la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot folosi ca supliment alimentar, puse în ciorbă, orez sau salată.

Brusture (Arctium lappa) - Radacina de brusture este un medicament natural cu efecte benefice în cazul bolilor de splina si ficat. Este, de asemenea, un bun depurativ. Reduce glicemia si se manifesta ca un veritabil agent antimicrobian. 

    Preparare: 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, perioade lungi de timp pentru a fi eficientă, este nevoie de minimum 30 zile zilnic.

Vâscul (Viscum album) - foarte recomandat în tulburările cardiace, hemostazice, redresează tensiunea arterială. Se spune ca cel mai bun este cel de la par. 
    Se pregăteşte doar ca extract rece: 1-2 linguriţe de vâsc mărunţit se pun în 250 de ml de apă rece şi se lasă până a doua zi când preparatul se încălzeşte uşor, se strecoară şi se bea în 2-3 reprize pe zi, cu înghiţituri mici.

Leurda (Allium ursinum) - este una dintre cele mai depurative plante, curăţă sângele, stomacul şi intestinele, combate arteroscleroza etc.

    Frunzele tinere se adună în aprilie - mai, înainte de înflorire, iar bulbii după sfârşitul verii. Se pot consuma ca salată sau condiment, zilnic. Este indicat ca persoanele cu stomac sensibil să toarne lapte cald peste frunzele şi bulbii tăiaţi mărunt. Se lasă totul să stea 2-3 ore, apoi să bea acest lichid, înghiţitură cu înghiţitură.

Nucul (Fructus Juglans) - tinctura de nuci verzi curăţă sângele, stomacul şi ficatul
    Aproximativ 20 nuci verzi sunt tăiate în sferturi şi introduse într-o sticlă cu gât larg; se toarnă deasupra 1 litru de rachiu de secară, în aşa fel încât să acopere nucile cu un strat gros de 2-3 degete. Sticla, bine astupată, se lasă între 1-4 săptămâni la soare sau la căldură. După aceea, se strecoară şi se introduce în sticle. Se ia câte o linguriţă plină, în funcţie de necesitate.

Păpădia (Taraxacum officinale) - fluidifică sângele şi are rol depurativ.
    Se culeg tijele florale tinere, cu tot cu flori, primăvara. Se spală, apoi se rupe floarea şi se consumă dimineaţa la trezire 10 tije, timp de 30 zile, în fiecare zi. Se mai poate consuma şi frunze de păpădie sub formă de salată, peste care se pune suc de lămâie, pentru a mai dispare din amăreală. Se pot consuma zilnic 20-30 frunze. De asemenea se poate face un suc din frunze cu ajutorul storcătorului de fructe. Se consumă câte o linguriţă diluată cu 100 ml apă şi îndulcită cu miere, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor.

Rostopasca (Chelidonium majus) - are rol depurativ şi reface sângele.
    Se pun într-o cratiţă smălţuită 100 g rostopască, peste care se toarnă un litru de apă clocotită, se acoperă şi se lasă la macerat circa 12 ore. După macerare, întreaga compoziţie se strecoară printr-un tifon şi se pune miere de albine polifloră până se obţine un sirop de consistenţa smântânii. Se pune într-o sticlă la frigider. În fiecare zi se umple un pahar cu 150 g din mierea cu rostopască, din care se iau 6 linguriţe, din oră în oră. Tratamentul se ţine până se consumă toată rezerva din frigider. Se urmează o singură dată pe an şi numai primăvara.


Cura cu dude - se consuma zilnic cate 200 de grame de agude, timp de 2 săptămâni, într-o dietă diversificată. Masa de dimineata poate fi inlocuita de aceasta portie de dude. Dudele contin 85% apa, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Cele mai bune pentru sanatate si pentru subtierea sangelui sunt dudele negre.

     Despre alte remedii naturale am scris deja... alegeti in functie de ceea ce simtiti si stiti ca puteti face. Adica, daca aveti probleme cu aciditatea categoric nu veti alege terapia cu usturoi sau cu otet de mere, ci mai degraba cea cu apa alcalina sau cu patrunjel.

    Alte terapii:
- Apa alcalina 
- Cura cu argila
- Chlorella
- Suc de lamaie
- Terapia cu lipitori
- Sucul de patrunjel
- Oţet de mere
- Taierea sub limba
- Terapia cu usturoi
- Zeolit
- Oxiterapia
- Bitter Suedez
- Regimul nr 7 al lui George Ohsawa


6 comentarii :

  1. Excelent articol! Farmacia este practic la indemana oricui. Multumesc pentru informatii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iti multumesc pentru aprecieri, dar daca ramai doar cu informatia, atunci articolul nu si-a atins scopul. Te asteptam sa ne relatezi experienta ta, dupa ce ai folosit una sau chiar mai multe metode de purificare in paralel.

      Ștergere
  2. Eu am folosit lipitorile. Concentratia de toxine din sange dupa o sedinta de hirudoterapie scade de zece ori. Mi s-a parut cea mai rapida, usoara si eficienta metoda. La inceput sangele era gros, negru si curgea incet, iar dupa 20 de lipitori sangele era roz si mult mai fluid.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Acest DETOX la care faceti reclama este foarte scump, iar planta Gheara Pisicii din compozitia DETOX se poate gasi la numai 83 lei - 500g (deci jumatate de kilogram !!!) la adresa:
      plantevitalizante.blogspot.ro

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...