CHEFIRUL (din lapte), CEL MAI BUN PROBIOTIC

    Cuvantul kefir se spune ca ar fi originar din cuvantul turc “keif” care inseamna “sa te simţi bine”. Kefirul este o cultura vie, o simbioza complexa formata din mai bine de 30 de microflore, intr-o combinatie de bacterii si drojdii (ciuperci) benefice in amestec cu proteine, lipide si zaharuri. In plus, kefirul mai contine multe vitamine (B1, B2, B6, B7, B9, B12, K, A si D), minerale (calciu, fosfor, magneziu), amino-acizi si enzime. Triptofan, unul dintre amino acizii esentiali care abunda in kefir, este bine cunoscut pentru efectul sau calmant asupra sistemului nervos.
    Ciuperca de chefir (de lapte) are culoarea alba, cu aspect de muguri de conopidă care se dezlipesc şi se separă singuri. Daca aceasta ciuperca se pune la fermentat in lapte proaspat, nefiert, la temperatura camerei, dupa 8-12 ore se obtine o bautura cu proprietati deosebite asupra sănătăţii şi longevităţii, datorita componentelor sale antibiotice, antifungice, antioxidante, anticancerigene, bacteriostatice, antitumorale şi antimutagenice. Datorita fermentarii lactozei, aceasta bautura este acrisoară, carbogazoasă si usor alcoolică (1%), cu o consistentă asemănătoare iaurtului diluat, fiind considerat un probiotic de calitate.

    În mod obisnuit, se foloseste laptele de vacă, capră sau de oaie, cel mai bun fiind de capra. Pe lângă acestea, granulele de chefir fac să fermenteze si înlocuitori ai laptelui, cum ar fi laptele făcut din soia, orez sau cocos, precum si alte lichide dulci cum ar fi: zeama de fructe sau apa de cocos. Totusi, granulele încetează să crească dacă lichidul nu contine toti factorii de crestere necesari bacteriilor. Ciuperca nu are voie sa intre in contact cu metalul. Trebuie utilizate ustensile din sticla, portelan, plastic sau lemn.

    În timp ce unele persoane preferă să bea chefirul simplu, multi îl consideră prea acru si preferă să adauge fructe, miere, sirop de artar sau alte arome (vanilie, nectar de agave). Vara puteti să-l amestecati si cu fructe înghetate (banane, căpsuni, afine sau altele) cu ajutorul unui mixer. Chefirul este usor acid, dar dupa ce este consumat devine generator alcalin.

Beneficiile consumului de chefir:
- inhiba dezvoltarea bacteriilor Salmonella, Escherichia coli, Helicobacter pylori si a ciupercii Candida Albicans
- combate colita si crampele stomacale, ajuta la mentinerea unei digestii sanatoase
- regleaza activitatea intestinala, ajuta la curatarea colonului si la mentinerea unei flore intestinale bune
- stimuleaza sistemul imunitar, creste longevitatea
- aduce in organism un aport de substante nutritive, enzime si vitamine, fermenti naturali si micro-organisme benefice care ajuta organismul si il intaresc
- ajuta in curele de slabire, daca este urmata si o dieta corespunzatoare, saraca in grasimi animale, insotita de exercitii fizice regulate
- are efect usor laxativ, dar totodata ajuta la formarea scaunului
- imbunatateste circulatia sanguina si calitatea sangelui
- vindeca boli ale inimii, ale vaselor coronariene si dizolva colesterolul depus pe vasele sanguine
- ajuta ficatul si pancreasul, colecistul si splina; dizolva tesuturile bolnave si inlesneste eliminarea lor
- curata canalele prin care circula fierea si dizolva in timp calculii biliari
- vindeca stomacul, intestinele, duodenul si inchide ulceratiile
- ajuta rinichii si uretrele
- recomandat femeilor insarcinate
- ciuperca produce singura antibiotice, vindecand astfel zonele inflamate din organism
- regleaza tensiunea arteriala, hipertensiunea
- utila în insomnii, nevroze şi alte afecţiuni a sistemului nervos
- mulţi specialişti recomandă kefirul în dieta bolnavilor de SIDA si cancer
- impiedica si franeaza producerea metastazelor
- impiedica imbatranirea prematura
- ajuta in depresii si in starile de oboseala a organismului
- normalizeaza definitiv procesele metabolice din organismul uman.
- ajuta in bolile alergice si in tratarea bolilor inflamatorii, infecţii cronice de tip herpes
- eficienta si in bolile de plamani (tuberculoza, bronsita, astm, pneumonie)
- curata organismul de toxine: elimina rezidurile metabolice, colesterolul, sarurile metalelor grele
- in tratamentul diabetului, normalizeaza glicemia
- extern, se foloseste pentru hidratarea pielii; este util si pentru piele grasa. 

Terapia cu chefir
    Tratamentul durează minim 20 de zile, apoi se recomandă o pauză de 10 zile, după care se reia. Insa, se poate consuma si fără intrerupere, asemenea iaurtului sau laptelui bătut. Nu există nici un fel de efecte secundare!

    In primele doua saptamani de tratament, activitatea stomacului se va intensifica brusc, se formeaza gaze din abundenta si nu se recomanda consumul laptelui fermentat dimineata pe stomacul gol (in aceasta prima faza). Uneori, scaunul este mai moale, dar tratamentul nu trebuie intrerupt. La bolnavii de ficat si rinichi s-au semnalat si unele senzatii mai neplacute. Dupa aceasta perioada, aceste reactii inceteaza si se amelioreaza activitatea intregului organism. Din a treia saptamana de tratament va veti simti mai bine.
    La doua luni de tratament se constata disparitia anumitor suferinte, iar dupa un an, organismul ar trebui sa se insanatoseasca complet, daca respectati si celelalte reguli de viata echilibrata (mese regulate, evitarea alimentelor nesanatoase, miscare, somn normal).

ATENTIE !
    Proteina din lapte (cazeina) poate cauza carii dentare, de aceea este bine sa se perieze dintii si sa se clateasca gura dupa consumul oricarui produs lactat.
    Daca aveti raceala, gripa sau o alta afectiune care genereaza mult mucus, opriti consumul de produse lactate si luati produse care contin multa vitamina C.

Prepararea chefirului
    Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă într-un borcan de sticlă de 200 mg şi se umple cu lapte proaspăt. Se lasă 8-12-16-24 ore la fermentat (în funcţie de temperatura mediului ambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi după doar 8-12 ore si are deja proprietăţile complete pentru tratament. Gustaţi şi opriţi fermentaţia după intervalul optim în condiţiile dvs. de mediu. Chefirul lăsat prea mult la fermentat (acest lucru face ca gustul să-i fie mai acru) măreste în mod semnificativ continutul de acid folic.

    Pentru consum, se strecoară laptele fermentat printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă sau portelan. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reaşează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.
    ATENTIE ! Este bine sa nu folositi apa de la robinet, fiindca contine clor care dauneaza bacteriilor benefice din ciuperca - se poate utiliza si fara sa fie spalata.

    Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile de tratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă ca laptele şi în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două.



    Daca, pentru o perioada mai mare de timp nu mai folositi ciuperca, atunci se poate pastra pana la 2 saptamani in apa, la frigider sau se pune intr-o punga, la congelator. De asemenea, in aceasta perioada puteti sa o dati cu imprumut sau… sa o faceti cadou.

15 comentarii :

  1. Buna! De unde as putea sa fac rost de ciuperca asata de kefir?

    RăspundețiȘtergere
  2. Consum chefir cam din 2014 si sunt multumit de rezultatele pe care le da,pe langa faptul ca creste imunitatea corpului iti regleaza si organele interne si le insanatoseste ,de exemplu eu raceam de doua-trei ori pe an,iarna iar de cand consum chefir nu am mai racit deloc .Pentru mai multe detalii si intrebari ;cadar.grigore@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Ofer gratuit ciuperca kefir de lapte. Locuiesc in Iasi si nu trimit pachet. Consum kefir de 5 ani si tot de 5 ani o ofer si altora. Tel 0735977431.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca tot aveti aceasta minunata ciuperca, si doriti sa faceti un bine, dece nu o oferiti cui o doreste, indiferent de orasul unde locuieste, contra ramburs- pretul platit pentru ambalare si trimitere! - Atunci ar fi o fapta buna, facuta deplin si din toata inima!

    RăspundețiȘtergere
  5. In Craiova are cineva kefir? Doresc si eu! Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  6. Folosesc de doar o saptamana si sunt de a dreptul uimit de efectele sale.Mi-am reglat tranzitul intestinal si am inceput sa scad in greutate fara sa-mi schimb regimul alimentar. Primele doua zile au fost mai critice,adica flatulenta ,pot spune , a fost maxima. Acum nu ma mai simt balonat si am un somn linistit peste noapte.Recoman cu caldura ! Ioan

    RăspundețiȘtergere
  7. Am această ciupercă miraculoasa. Locuiesc in Prahova . Ofer cu mare drag doritirilor. Tel: 0724435867

    RăspundețiȘtergere
  8. Am și eu această ciupercă,este foarte sănătos să consumi câte un pahar de chefir pe zi. Ofer gratuit această ciupercă. În zona Deva .0721321525

    RăspundețiȘtergere
  9. Ofer gratuit aceasta ciuperca,locuiesc in Bucuresti!0753148369

    RăspundețiȘtergere
  10. Doresc și eu această ciupercă. Am mai folosit-o cu mulți ani în urmă. Îi cunosc beneficiile însă am pierdut-o. Locuiesc în Deva și am tel.0723154215. Mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Este cineva care ar avea surpus de ciuperca tibetana pentru a.dona, cu expediere colet ramburs pentru Ilfov, Corbeanca ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ilfov Corbeanca - Tel 0723.228. 177

    RăspundețiȘtergere
  13. Doresc și eu această ciupercă,mă puteți ajuta? Anca 0754956069

    RăspundețiȘtergere
  14. Donez ciupercă de kefir zona Craiova- Balș 0767772777

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...