ANEMIA, ELIMINATA CU REMEDII NATURISTE

    De cele mai multe ori anemia in formele usoare nu este depistata prin analizele de sange uzuale. Insa scaderea numarului de globule rosii (hematii) si implicit a hemoglobinei spre limita inferioara pot duce cu gandul la o stare de anemie. Hemoglobina contine până la 70% din fierul găsit în corpul omenesc, iar hematiile sunt responsabile cu transportul oxigenului catre tesuturi.

Simptome
    Simptomele obisnuite ale anemiei sunt: apatie, oboseală, astenie, slăbiciune musculară, ameteli, dureri de cap, tulburari digestive, tulburări de vedere, hipotensiune, greata etc.
    In formele mai avansate ale anemiei aceste simptome se accentueaza si se poate observa paloarea pielii, absenta poftei de mâncare, sangerari nazale si ale gingiei, scaderea capacitatii de concentrare, somnolenta, dificultati de respiratie, palpitatii, transpiratii, tulburări nervoase, tulburări de memorie, tulburări menstruale (la femei) sau chiar pierderea cunostintei.

Cauze fizice
    Există mai multe tipuri de anemie. De aceea este absolut esential ca anemia să fie diagnosticată corect, prin analize de laborator, înainte de a se realiza vreun tratament.

- o alimentatie insuficient de bogata in fier (anemia feriprivă) si vitamina C: fierul se poate absorbi in intestine in prezenta acestei vitamine
- un sindrom de malabsorbtie, astfel incat nu se absoarbe fierul si alte substante nutritive (lipsa de calciu poate produce dereglari de metabolism)
- distrugerea globulelor rosii datorita virusurilor, alcoolului sau a splinei marite (anemie hemolitică)
- lipsa vitaminei B12 (anemia pernicioasa) sau lipsa vitaminei B9: acidul folic  stimuleaza producerea de globule rosii
- incapacitatea măduvei osoase de a produce celule rosii (dar si celule albe si trombocite) suficiente si normale (anemia aplastica)
- pierderile de sange, mari ori mici dar repetate: sangerarea gingivala, ulcerul de stomac, hemoroizi ori o menstruatie abundenta in cazul femeilor, daca alimentatia lor nu compenseaza aceste pierderi
- sarcina: fetusul consuma o mare parte din rezervele de fier ale
mamei
- o serie de afectiuni care produc secundar anemie: boli hepatice, insuficienta renala, lupus, cancere etc.

Cauze mentale si emotionale
    Sangele reprezinta bucuria de a trai, iubirea si emotiile. Starea de anemie are legatura cu o lipsa de bucurie, de forta si de profunzime a iubirii pe care persoana o simte pentru ea si pentru ceilalti sau cu neincrederea in capacitatea ei de a iubi cu adevarat, cu o descurajare si un refuz de a-si trai viata sau cu impresia de a fi lipsita de valoare.
    In general, atitudinea persoanei este „da, dar…”, adica cu putin interes si se simte foarte limitata. Astfel, isi blocheaza ideile si crede ca nu isi poate realiza aspiratiile cele mai profunde. Are impresia ca se prabuseste, ca viata sau familia ei se destrama. Lucrurile care o fac sa traiasca nu mai valoreaza prea mult pentru ea. Persoana respectiva se simte nefericita, trista, slaba si vinovata (se critica). Este posibil sa aiba stari de disperare sau de resemnare. 

Atitudine sanatoasa
Aleg sa spun DA! vietii. Incepand de acum, privesc, observ si descopar bucuria din jurul meu. Este peste tot: in familia mea, la servici, in relatiile cu prietenii mei. Imi hranesc sufletul cu bucurii si ma bucur din tot sufletul.

Tratamente naturiste
Consumati alimente care contin vitamina B12: polen, drojdie de bere, alge (spirulină, varec, etc.), germeni de grâu, soia, măsline, fructe, rosii, varză, telină, lucerna, praz, sfeclă rosie, goji, aloe vera.

Consumati alimente care contin vitamina C: măcese, goji, pătrunjel, kiwi, coacăze negre, lobodă, ardei, urzici, broccoli, conopidă, varză, portocale, lămâi, grape-fruit, spanac, ridichi, rosii, mazăre, fragi, etc. ATENTIE: vitamina C se pierde prin fierbere sau prajire.

    Laptele si alte produse lactate, ouăle, ceaiul negru si ceaiul verde, cafeaua, pâinea albă, aditivii alimentari, îndulcitorii artificiali, duc la o scădere a absorbtiei de fier si trebuiesc evitate.

Consumati alimente care contin fier: drojdie de bere, grâu încoltit, soia, susan, polen, lăptisor de matcă, oua, fasole albă, linte, năut, ovăz, mei, grâu, spanac, urzică, păpădie (inclusiv rădăcina), goji, curmale, smochine, pere, migdale, caise, nuci, seminte de dovleac si de floarea- soarelui,  cereale integrale, melasa.
Consumati alimente care contin calciu: iaurt, chefir, susan (cu lamaie), spanac fiert (nefiert capteaza calciul), branzeturi, lapte de capra, fructe - portocale, legume verzi.

Faceti o cura cu oua de prepelita. Comparativ cu oul de găină, acesta are o compoziţie mult mai bogata în principii active: conţine mult mai multe proteine, de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier. Deasemenea, mai contine calciu, zinc, potasiu, sulf si vitamine: A, B1, B2, D3 si E.

Realizati timp de două-trei săptămâni o cura cu urzici. Se poate consuma amestecata in salate, in mancare (in ciorbe, cu orez), puteti face ceai sau macerat, ori chiar suc de urzici cu lamaie si miere.

Cura cu suc de orz verde (grau sau patrunjel): orzul verde contine de peste 11 ori mai mult fier decât în telină, peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale. Sucul de orz verde este foarte bogat în clorofilă – „sângele verde” al plantelor – compozitia chimică a acesteia se aseamănă mult cu cea a sângelui uman.

Catina favorizeaza cresterea imunitatii organismului si refacerea globulelor rosii - reprezintă o întreagă farmacie, fiind un tonifiant general pentru organism. Este recomandat în avitaminoze si anemii. Se face suc din fructe de catina, care se completeaza cu apa in parti egale si se indulceste cu miere. Se beau 1-2 pahare pe zi.

Strugurii rosii si negri contin multe substante antianemice si în cantităti importante, fiind o adevarata mină de substante minerale, antioxidanti si vitamine.

Algele (Spirulina si Chlorella) sunt un concentrat de minerale, vitamine si alte substante biologic-active. La ora actuala sunt considerate cele mai bogate surse de proteine si minerale in stare coloidala, foarte usor asimilabile.

Sucuri de legume in diferite combinatii in care sa predomine morcovul si sfecla rosie la care se adauga castravete, laptuca, papadie, spanac. In total se consuma pana la un litru zilnic.

Borsul este util în cazul anemiilor si a bolilor nervoase, fiind bogat în vitaminele complexului B si minerale. O terapie cu bors reda pofta de mancare, elimină starea de apatie şi senzaţia de somnolenţă a astenicilor.

Apilarnilul este un produs al stupului, mai putin folosit, dar un vitalizant foarte puternic. Este un bun regulator al metabolismului corpului uman si un stimulent anabolic natural, in sensul ca mareste masa musculara. Intr-un mod similar actioneaza si zerul din lapte.

Bautura kombucha este eficienta in anemie, prin continutul sau bogat in multe substante importante pentru organism: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, substante antibiotice si antivirale, etc.

Macerat din plante: pulbere de radacina de gentiană sau de cimbru de gradina (stimulează asimilatia nutrientilor fiind utilă în sindroame de malabsorbtie, anemie feriprivă, hipocalcemii si hipomagnezii), Coada-Soricelului (actionează asupra măduvei osoase, stimulând reînnoirea sângelui) si Angelica (este bogată în vitamina B12 si B9).

Un comentariu :

  1. am leucemie mieloida cronica cml. 5 ani am fost ok .
    sint in chimo cu tasigna pils si analizele arata remisie totala.nu mai apare decit in franctiune infima cromozomul philadelphia. de dou luni am o anemie extrema.
    oncologistul zice ca globulele rosii sint in nr extrem de scazut.
    nu vreau sa mor.ce trebuie sa fac?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...