PATRU DIETE CU VARZA PENTRU SLABIRE

    Varza are un continut caloric foarte scăzut, ceea ce o face alimentul perfect de consumat intr-un regim de slabire . Din această cauză, dieta cu varză, asa zisa "dietă minune" a cunoscut o recunoastere pe plan national si international ca fiind cea mai sigura si eficientă metodă de a scăpa de kilogramele în plus. 
dieta cu varza
    Dieta cu varza are un puternic efect antioxidant, contribuie la cresterea enzimelor implicate in detoxifiere si ajuta la eliminarea substantelor reziduale din organism. Principalele avantaje ale acestei diete sunt arderea rapida a grasimilor si continutul scazut de calorii. Este o dietă hipocalorică, ce durează o săptămână, timp în care poţi să slăbeşti destul de mult dacă ai vointa si respecţi planul.

    Prin excelenta, varza este un aliment minune, capabil sa stimuleze functiile ficatului (inlesnind catabolismul lipidic), sa detoxifice si sa creasca diureza organismului.
    Varza este bogata in vitamina A, B, C si E, fiind foarte potrivita pentru persoanele anemice, datorita continutului mare de clorofila, care favorizeaza producerea hemoglobinei. In plus, varza are un continut ridicat de magneziu, calciu si fier, contribuind astfel la remineralizarea si revitalizarea organismului.
    In 100g de varza alba cruda se gasesc: proteine 1,28g, lipide 0,1g, fibre 2,5g, zaharuri 3,20g, carbohidrati 5,80g, apa 92,18g, MINERALE (potasiu 170mg, sodiu 18mg, zinc 0,18mg, calciu 40 mg, fier 0,47mg, magneziu 12mg, fosfor 26mg) si VITAMINE (C 36,6mg, E 0,15mg, B1 0,061mg, B2 0,040mg, B3 0,234mg, B6 0,124mg, B9, A, K). Varza rosie este mai bogata in antioxidanti.

    Varza este o leguma versatila, care se prepara destul de usor si care poate fi gatita intr-o varietate de stiluri. Insa, cel mai indicat este sa consumati varza cruda, ca sa va bucurati in totalitate de beneficiile ei. Prin fierbere se pierd o mare parte din componentele ei, iar varza devine greu de digerat.

Dieta cu varza - 4 metode de consumare a verzei
1. Varza cruda, sub forma de salata
    Spala cateva frunze de varza, toaca-le marunt, apoi amesteca-le imediat cu putina sare, cimbru, ulei de masline si zeama de lamaie. Apoi incepe fiecare masa cu o salata mare de varza cruda (200 - 300 de grame) care are rolul de a reduce cantitatea de hrana consumata. Daca doresti, in unele zile poti inlocui salata de varza cu varza murata, pe care o poti consuma fie simpla, fie alaturi de felul principal. Dieta dureaza timp de 2 saptamani.

    Varza cruda te poate scapa de constipatie, deoarece curata intestinele si ajuta sistemul digestiv. Nu trebuie omis nici faptul ca varza are o actiune autoimunizanta, datorata unei substante bactericide si dezinfectate pe care o contine.
    Varza murata pastreaza partial vitaminele si restul substantelor benefice, insa continutul de fibre alimentare si minerale ramane intact, ajutand la imbunatatirea digestiei proteinelor si grasimilor. De asemenea, varza murata contine micro-organisme benefice florei intestinale.

2. Suc de varza
    Dieta cu suc de varza dureaza intre 7 si 15 zile, timp in care, cu 10 minute inainte de pranz si cina, trebuie sa bei un pahar mare de suc de varza, simplu sau amestecat cu suc de morcovi. Eficienta sucului creste daca il amesteci si cu o lingurita de zeama de lamaie.
    Dupa ce speli funzele de varza si le maruntesti, le introduci intr-un storcator centrifugal si astfel obtii suc proaspat. Sucul trebuie consumat imediat dupa preparare, ca sa nu aiba timp sa se oxideze. Este indicat sa bei cel putin 500 de mil de suc de varza pe zi.
    Daca vei bea zilnic 1-2 pahare cu suc de varza, te vei simti revitalizata, vei avea mai multa energie si te vei feri de migrene, stari depresive sau ameteli.

3. Supa de varza
    Dieta cu supa de varza poate dura intre 7 si 10 zile. Folosita sub forma de supa, varza reuseste sa iti reduca masa corporala cu pana la 5-6 kilograme. Evident, in toate zilele de regim trebuie sa consumi doar supa de varza.
    Ingrediente: o varza mare (~2 kg), 2-3 ardei grasi, 1-2 teline, patrunjel, usturoi, rosii sau bulion, ceapa, leustean, morcov etc.
    Dupa taierea zarzavatului, caleste-l la foc iute (un sfert de ora). Apoi, totul se fierbe in 3 litri de apa. Aproape la sfarsit adauga usturoiul, leusteanul, patrunjelul, precum si diferite condimente pentru gust. Supa de varză se prepară fără ulei, fără carne, doar cu legume neprimejdioase pentru siluetă, precum ceapa şi roşiile. Se serveste de preferinta calda.

    Desigur, pe lângă supa de varză, dieta mai include o serie de alte alimente sărace în calorii: fructe, legume, lapte degresat. Se beau cantităţi mari de apă şi se evită alcoolul. Datorită faptului că se bazează foarte mult pe lichide şi crudităţi, corpul se detoxifică de-a lungul săptămânii şi se va debarasa, în principal, de retenţia de fluide.

4. Ceai de varza
    Aceasta metoda este o varianta mai de durata privind dieta cu varza. Iata experienta unei doamne ce a realizat aceasta dieta:
    “Doi ani si jumatate am consumat in fiecare seara cate 2 litri de zeama de varza... In 2 litri de apa am pus 5 frunze de varza cruda si le-am lasat sa fiarba 3-4 minute. Dupa ce am oprit focul, am pus capacul pe oala si am lasat acolo frunzele pana cand s-a racit zeama. Daca o poti bea fierbinte e si mai bine. Eu nu am putut s-o beau asa. Seara nu ma culcam pana cand nu beam cei 2 litri de zeama. Rezultatul a fost UIMITOR: am slabit, in timp, (asa cum e cel mai sanatos, nu intr-o luna) 30 de kg. Zeama asta mi-a reglat metabolismul care era dat peste cap de la diferitele cure de slabire, mi-a distrus toti negii care i-am avut si de atunci incoace n-am mai pus un gram in plus. A, era sa uit: in tot acest timp cat m-am tinut de zeama asta vreau sa va spun ca nu m-am retras de la nici un fel de mancare. Ea isi face efectul si daca mananci de toate.“

    Dieta recomandata pentru o perioada lunga de timp este echilibrata si sanatoasa, insa prezinta un dezavantaj major - persoanele care o urmeaza sunt descurajate cand observa ca rezultatele intarzie sa apara. In acest caz va recomand cateva trucuri pentru succes:
- Respectati constiincios dieta si consumati, zilnic, cel putin 4 pahare cu apa!
- Amintiti-va si reamintiti-va scopul pentru care urmati acest program alimentar!
- Consumati salata, suc, supa sau ceai oricat doriti! Nu incercati sa va infometati fiindca nu isi are rostul - varza contine o cantitate mica de calorii.

Argumente PRO
– Rezultatele vor aparea imediat, adica veti slabi, asadar persoanele care urmeaza aceasta dieta vor fi extrem de multumite inca din primele zile.
– Posibilitatea de a te opri atunci cand ai pierdut kilogramele dorite.
- Usurinta de schimbare a obiceiurilor alimentare si adoptarea unui regim alimentar sanatos si echilibrat, dupa ce a fost urmata aceasta dieta. De exemplu puteti renunta la alimentele de tip fast-food.
– Consumul unei supe hranitoare si sanatoase.
– Supa de varza se prepara usor si rapid, nefiind costisitoare.
– Un bun detoxifiant, ajuta la curatarea organismului ori de cate ori este nevoie.
– Previne aparitia cancerului – potrivit studiilor de specialitate care afirma faptul ca legumele din categoria Brassica Oleracea (varza, broccoli, conopida) lupta cu succes impotriva aparitiei cancerului.
– Varza este cunoscuta a fi o leguma “minune” deoarece ajuta la o mai buna digestie, dar si la imbunatatirea conditiei parului si pielii. Dupa aceasta dieta veti observa imbunatatiri in aceasta privinta.
– Varza contine multe fibre, putine grasimi si calorii, arzand astfel eficient grasimile acumulate in exces in corp.

Argumente CONTRA
– O slabire rapida nu este sanatoasa pentru organismul uman.
– Un alt dezavantaj este faptul ca nu poate fi urmata pentru o perioada lunga de timp, asadar aceasta ofera beneficii doar pentru o scurta perioada de timp.
– Acest tip de regim poate afecta sanatatea stomacului dumneavoastra si in general sanatatea proprie, deoarece provoaca diverse carente in organismul uman.
– In timpul dietei gazele intestinale vor fi destul de frecvente, asadar toti cei care au un loc de munca in compania mai multor persoane vor putea avea neplaceri din acest motiv.
– Puteti de asemenea petrece mai mult timp la toaleta, asadar nu va incarcati programul cu prea multe activitati in timpul acestei diete deoarece s-ar putea sa nu le respectati.
– Gustul supei de varza ar putea sa nu fie apreciat de fiecare persoana.
– Regimul alimentar din timpul acestei diete poate provoca monotonie.
– Consumand supa de varza in fiecare zi veti putea sa va saturati de acest gust, astfel dupa aceasta dieta nu veti mai dori sa consumati o perioada varza.
– Veti putea simti o senzatie de slabiciune in timpul acestei diete, de asemenea poate scadea puterea de concentrare si pot aparea ameteli din cauza faptului ca organismul este privat destul de brutal de calorii si vitamine.
– Dupa finalizarea acestei diete, cand organismul va primi grasimile de care a fost privat in toata aceasta perioada, se va “napusti” asupra lor pentru a le stoca in cazul altor “zile negre”. In acest fel riscati sa va ingrasati chiar mai mult decat ati reusit sa slabiti.

NN – Noi nu suntem de acord cu “argumentele contra” care spun ca dieta cu varza este riscanta, deoarece exista un contraexemplu imbatabil: sunt oameni care au tinut post negru (doar cu apa) timp de cel putin o saptamana si s-au vindecat de mai multe afectiuni... iar in aceasta dieta totusi se mananca ceva. Apoi, cunosc persoane care timp de 10 zile au mancat doar cereale (Regimul Oshawa) si nu au patit nimic. Ramane ca dumneavoastra sa puneti in practica aceasta dieta si apoi sa ne impartasiti din experienta pe care ati avut-o.

ATENTIE !!!
    Dupa ce veti termina de urmat aceasta dieta, daca veti relua acelasi stil de alimentatie de dinainte, atunci veti pune rapid la loc kilogramele pierdute. Pentru ca rezultatele obtinute, adica kilogramele in minus, sa fie mentinute si dupa finalizarea dietei pentru o perioada indelungata, regimul alimentar trebuie schimbat si transformat intr-unul sanatos.
    De asemenea, daca in timpul dietei sesizati stari acute de slabiciune sau discomfort fizic, este mai intelept sa va opriti si sa cautati alta metoda de slabire, care se potriveste organismului dumneavoastra.



Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...